FIN GRILLKYCKLING
Härligt knapriga blir kycklinglår som penslats med en kryddig grillsås under grillningen. Servera en blandad sallad och pain riche till.
4 portioner
Ca 1 kg kycklinglår
Marinad och grillsås:
1 dl mild chilisås
½ dl vinäger
½ dl olja
2 msk farin
2 msk stark senap
2 msk pressad citron
1 tsk basilika
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
Tips:
Kycklinglåren kan bytas ut mot
andra kycklingdelar. Grilltiden
beror på hur stora kycklingbitarna
är. Pröva dig fram till rätt tid.
Rör samman ingredienserna till marinaden. Lägg kycklinglåren i en skål och häll marinaden över. Marinera i rumstemperatur minst 1 timme. Ta upp låren och spara marinaden.
Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form eller på ett grillgaller och pensla dem med marinaden. Grilla kycklinglåren på 5 - 10 cm avstånd från värmekällan ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Vänd bitarna då och då och pensla med marinaden.
Servera kycklinglåren.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 1 - 2 timmar
Grilltid 20 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar