RÄKOR I TOMATRIS
En lättlagad bjudrätt eller en trevlig kvällsrätt. Riset får mustig smak av buljongen och tomaterna.
4 portioner
1 pkt bacon, 140 g
1 gul lök, hackad
½ grön paprika, hackad
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
2½ dl långkornigt ris
3 dl hönsbuljong (tärning)
1 burk krossade tomater, 400 g
1 tsk oregano
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 kg oskalade räkor eller
400 g skalade
Garnering:
persilja
citronklyftor
Serveringstips:
Brytbröd och sallad, t ex tomatsallad
med lök.
Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt det rinna av på hushållspapper och klipp det i bitar. Häll 2 msk av baconfettet i en kastrull och fräs lök, paprika och vitlök tills det blivit mjukt. Lägg i riset och rör om. Fräs blandningen ett par minuter. Tillsätt buljong, tomater och kryddor och låt det koka under lock ca 20 minuter.
Blanda i de skalade räkorna och baconbitarna och krydda ev mer. Hetta upp riset så att räkorna blir varma. Lägg upp det i en skål och garnera med persilja och citronklyftor.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 30 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar