torsdag 15 maj 2014

Räkor i tomatris

RÄKOR I TOMATRIS

En lättlagad bjudrätt eller en trevlig kvällsrätt. Riset får mustig smak av buljongen och tomaterna.

4 portioner

1 pkt bacon, 140 g
1 gul lök, hackad
½ grön paprika, hackad
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
2½ dl långkornigt ris
3 dl hönsbuljong (tärning)
1 burk krossade tomater, 400 g
1 tsk oregano
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 kg oskalade räkor eller
400 g skalade


Garnering:
persilja
citronklyftor

Serveringstips:
Brytbröd och sallad, t ex tomatsallad
med lök.


Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt det rinna av på hushållspapper och klipp det i bitar. Häll 2 msk av baconfettet i en kastrull och fräs lök, paprika och vitlök tills det blivit mjukt. Lägg i riset och rör om. Fräs blandningen ett par minuter. Tillsätt buljong, tomater och kryddor och låt det koka under lock ca 20 minuter.

Blanda i de skalade räkorna och baconbitarna och krydda ev mer. Hetta upp riset så att räkorna blir varma. Lägg upp det i en skål och garnera med persilja och citronklyftor.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 30 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar