MUSTIG GRYTA MED KÖTTBULLAR
En kålgryta med köttbullar är mustig och god vardagsmat. Komplettera gärna med andra grönsaker och servera hembakat bröd till.
4 portioner
1/4 vitkålshuvud
2 morötter
½ kålrot
3 - 4 gula lökar
1 dl långkornigt ris
1 dl riven ost
1 tsk mejram
3 dl buljong
300 g blandfärs
1 tsk salt
½ tsk paprikapulver
2 - 4 tomater
Skölj och ansa vitkålen. Skala morötter och kålrot. Strimla vitkålen, skär morötterna i slantar och kålroten i tärningar. Skala och skiva lökarna. Lägg alltsammans i en gryta och tillsätt ris, riven ost, mejram och buljong. Låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 20 minuter.
Blanda köttfärs, salt och paprikapulver och arbeta färsen smidig. Forma den till små köttbullar. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Lägg köttbullarna i grytan och låt det hela sjuda ytterligare ca 10 minuter tills rotsaker och köttbullar är genomkokta. Täck mot slutet med tomatskivor.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
En kålgryta med köttbullar är mustig och god vardagsmat. Komplettera gärna med andra grönsaker och servera hembakat bröd till.
4 portioner
1/4 vitkålshuvud
2 morötter
½ kålrot
3 - 4 gula lökar
1 dl långkornigt ris
1 dl riven ost
1 tsk mejram
3 dl buljong
300 g blandfärs
1 tsk salt
½ tsk paprikapulver
2 - 4 tomater
Skölj och ansa vitkålen. Skala morötter och kålrot. Strimla vitkålen, skär morötterna i slantar och kålroten i tärningar. Skala och skiva lökarna. Lägg alltsammans i en gryta och tillsätt ris, riven ost, mejram och buljong. Låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 20 minuter.
Blanda köttfärs, salt och paprikapulver och arbeta färsen smidig. Forma den till små köttbullar. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Lägg köttbullarna i grytan och låt det hela sjuda ytterligare ca 10 minuter tills rotsaker och köttbullar är genomkokta. Täck mot slutet med tomatskivor.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar