ALSTRÖMERS LÅDA
En krämig och utsökt god potatisgratäng gör du med strimlad potatis och rikligt med riven ost. Välj en vällagrad ost med smak.
4 - 5 portioner
750 g potatis
1 gul lök
6 dl riven ost
1 dl riven parmesanost
1 - 1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 krm muskot
3 dl kaffegrädde
½ tsk salt
2 msk smör eller margarin
Garnering:
hackad persilja
Serveringstips:
Lådan passar fint till stekta kötträtter,
korvrätter och knaperstekt bacon. Den
passar också utmärkt att servera på en
vegetarisk tallrik med kokta grönsaker.
Skala och strimla potatisen fint. Skär löken i skivor. Blanda potatis, lök, 4 dl riven ost och parmesanost i en bunke. Krydda med 1 - 1½ tsk salt och peppar.
Lägg blandningen i en smord, ugnssäker form. Blanda grädden med muskot och salt och häll det över potatisen. Strö över resten av osten. Klicka över matfettet och grädda i mitten av ugnen i 200° 40 - 45 minuter eller tills potatisen är mjuk. Strö över persilja och servera lådan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 40 - 45 minuter
En krämig och utsökt god potatisgratäng gör du med strimlad potatis och rikligt med riven ost. Välj en vällagrad ost med smak.
4 - 5 portioner
750 g potatis
1 gul lök
6 dl riven ost
1 dl riven parmesanost
1 - 1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 krm muskot
3 dl kaffegrädde
½ tsk salt
2 msk smör eller margarin
Garnering:
hackad persilja
Serveringstips:
Lådan passar fint till stekta kötträtter,
korvrätter och knaperstekt bacon. Den
passar också utmärkt att servera på en
vegetarisk tallrik med kokta grönsaker.
Skala och strimla potatisen fint. Skär löken i skivor. Blanda potatis, lök, 4 dl riven ost och parmesanost i en bunke. Krydda med 1 - 1½ tsk salt och peppar.
Lägg blandningen i en smord, ugnssäker form. Blanda grädden med muskot och salt och häll det över potatisen. Strö över resten av osten. Klicka över matfettet och grädda i mitten av ugnen i 200° 40 - 45 minuter eller tills potatisen är mjuk. Strö över persilja och servera lådan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 40 - 45 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar