SOMMARKYCKLING
Lätt att tillaga i sommarvärmen när du inte vill tillbringa så mycket tid vid spisen. En sallad och bröd räcker gott att servera till denna rätt.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk rosmarin
50 g smör eller margarin
saft av 1 stor citron
1 tsk salt
½ - 1 tsk paprikapulver
Serveringstips:
Servera strimlad råstekt potatis och
blandad sallad eller pasta och kokt
sparris till kycklingen.
Skär kycklingen i bitar, lyft försiktigt på skinnet och krydda med vitlök och hälften av rosmarinen. Skär matfettet i bitar och lägg det under skinnet på kycklingen. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form och pressa citronsaft över. Strö på resten av rosmarinen, saltet och paprikapulvret.
Stek kycklingen i mitten av ugnen i 175° ca 1 timme. Ös den då och då. Servera kycklingen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 1 timme
Lätt att tillaga i sommarvärmen när du inte vill tillbringa så mycket tid vid spisen. En sallad och bröd räcker gott att servera till denna rätt.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk rosmarin
50 g smör eller margarin
saft av 1 stor citron
1 tsk salt
½ - 1 tsk paprikapulver
Serveringstips:
Servera strimlad råstekt potatis och
blandad sallad eller pasta och kokt
sparris till kycklingen.
Skär kycklingen i bitar, lyft försiktigt på skinnet och krydda med vitlök och hälften av rosmarinen. Skär matfettet i bitar och lägg det under skinnet på kycklingen. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form och pressa citronsaft över. Strö på resten av rosmarinen, saltet och paprikapulvret.
Stek kycklingen i mitten av ugnen i 175° ca 1 timme. Ös den då och då. Servera kycklingen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 1 timme
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar