torsdag 15 maj 2014

Timjankryddad levergryta

TIMJANKRYDDAD LEVERGRYTA

Oftast blir det väl att man steker levern i skivor, och visst är det gott. Om man vill pröva något annat sätt är en gryträtt ingen dum idé. Den här rätten med timjan som krydda föreslår vi.

4 portioner

400 g ungnötlever
2 msk vetemjöl
ca 1½ tsk salt
1 - 1½ krm vitpeppar
½ - 1 tsk stött timjan
smör eller margarin
1 burk tomater, ca 400 g
ca 1 dl vatten
½ pkt djupfrysta ärter à 250 g
2 - 3 msk hackad persilja

Gott att äta till:
Kokt potatis.


Putsa, skölj och torka av levern. Skär den i stora tärningar. Blanda mjöl, salt, peppar och timjan och vänd levertärningarna i mjölblandningen. Bryn dem i matfett i en stekgryta. Tillsätt tomaterna med spad samt vattnet och låt det hela sjuda under lock på svag värme ca 5 minuter.

Lägg i ärterna och låt dem sjuda med några minuter. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor. Strö över persiljan och servera.

Tid för tillagning: Ca 15 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar