SJÖBODENS MAKRILLPANNA
Makrill, en alltid lika uppskattad fisk. Till den här pannan går det lika bra med hel, färsk makrill som med djupfrysta filéer.
4 portioner
1 kg hel makrill
eller 600 g makrillfilé
salt
1½ dl vatten
1/4 fiskbuljongtärning
200 g cocktailtomater
2 msk hackad dill
1 dl mellan- eller kaffegrädde
salt, peppar
Serveringstips:
Kokt färsk dillpotatis, gröna
ärter och hårt bröd.
Rensa och skölj hel makrill. Ta bort huvud, fenor och stjärt. Skär fisken eller filéerna i 3 - 4 cm tjocka skivor och strö litet salt på fisken. Koka upp vatten och buljongtärning i en traktörpanna eller låg vid kastrull. Lägg ned fisken och låt den sjuda under lock 10 - 15 minuter.
Gör ett litet snitt i tomaterna. Blanda ned dill och grädde och lägg ned tomaterna i pannan. Låt det sjuda 3 - 5 minuter. Smaka av och krydda ev mer med salt och peppar.
Servera makrillpannan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid på spisen ca 20 minuter
Makrill, en alltid lika uppskattad fisk. Till den här pannan går det lika bra med hel, färsk makrill som med djupfrysta filéer.
4 portioner
1 kg hel makrill
eller 600 g makrillfilé
salt
1½ dl vatten
1/4 fiskbuljongtärning
200 g cocktailtomater
2 msk hackad dill
1 dl mellan- eller kaffegrädde
salt, peppar
Serveringstips:
Kokt färsk dillpotatis, gröna
ärter och hårt bröd.
Rensa och skölj hel makrill. Ta bort huvud, fenor och stjärt. Skär fisken eller filéerna i 3 - 4 cm tjocka skivor och strö litet salt på fisken. Koka upp vatten och buljongtärning i en traktörpanna eller låg vid kastrull. Lägg ned fisken och låt den sjuda under lock 10 - 15 minuter.
Gör ett litet snitt i tomaterna. Blanda ned dill och grädde och lägg ned tomaterna i pannan. Låt det sjuda 3 - 5 minuter. Smaka av och krydda ev mer med salt och peppar.
Servera makrillpannan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid på spisen ca 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar