KORV PÅ VITKÅLSBÄDD
En tyskinspirerad rätt med kål och rökt korv. Pröva gärna att laga rätten med någon tysk eller polsk korvsort. Sätt fram senap på bordet, det hör till!
4 portioner
Ca 400 g vitkål
3 salladslökar
2 morötter
2 msk matolja
½ dl russin
3 msk vinäger
1 msk socker
½ tsk salt
400 - 500 g rökt korv eller
isterband
Garnering:
hackad persilja
Serveringstips:
Potatismos, senap och ett glas öl.
Strimla vitkålen, hacka salladslökarna och skär morötterna i tunna skivor. Värm oljan i en kastrull. Fräs vitkål, salladslök och morötter ca 5 minuter. Blanda ned russin, vinäger, socker och salt. Lägg på ett lock och låt alltsammans småputtra ca 5 minuter.
Skär korven i skivor och blanda ned den i kålen. Låt alltsammans sjuda under lock ca 10 minuter. Lägg upp rätten på ett serveringsfat, strö över persilja och servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 20 minuter
En tyskinspirerad rätt med kål och rökt korv. Pröva gärna att laga rätten med någon tysk eller polsk korvsort. Sätt fram senap på bordet, det hör till!
4 portioner
Ca 400 g vitkål
3 salladslökar
2 morötter
2 msk matolja
½ dl russin
3 msk vinäger
1 msk socker
½ tsk salt
400 - 500 g rökt korv eller
isterband
Garnering:
hackad persilja
Serveringstips:
Potatismos, senap och ett glas öl.
Strimla vitkålen, hacka salladslökarna och skär morötterna i tunna skivor. Värm oljan i en kastrull. Fräs vitkål, salladslök och morötter ca 5 minuter. Blanda ned russin, vinäger, socker och salt. Lägg på ett lock och låt alltsammans småputtra ca 5 minuter.
Skär korven i skivor och blanda ned den i kålen. Låt alltsammans sjuda under lock ca 10 minuter. Lägg upp rätten på ett serveringsfat, strö över persilja och servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar