PANERADE FLÄSKKOTLETTER
I Italien panerar man gärna kotletter med kryddor och ost. Naturligtvis serverar man dem med pasta, spröd sallad och bröd, vilket kanske är något nytt för oss. Smaka och njut!
4 portioner
4 fläskkotletter
2 ägg
ca 2 dl skorpmjöl
2 msk smör eller margarin
3 msk olivolja
1 msk vinäger
3 msk pressad citronsaft
1 dl riven parmesanost
1 msk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk cayennepeppar
1 krm nymald rosépeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
Garnering:
persilja
Panera köttet i ägg och skorpmjöl. Stek kotletterna i matfett på ganska svag värme tills de fått fin färg och nästan är genomstekta.
Blanda olja, vinäger, pressad citron, ost, senap, pressad vitlök, peppar och örtkryddor i en skål. Häll blandningen över kotletterna och stek ytterligare någon minut tills kotletterna är genomstekta. Garnera med persilja.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
I Italien panerar man gärna kotletter med kryddor och ost. Naturligtvis serverar man dem med pasta, spröd sallad och bröd, vilket kanske är något nytt för oss. Smaka och njut!
4 portioner
4 fläskkotletter
2 ägg
ca 2 dl skorpmjöl
2 msk smör eller margarin
3 msk olivolja
1 msk vinäger
3 msk pressad citronsaft
1 dl riven parmesanost
1 msk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk cayennepeppar
1 krm nymald rosépeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
Garnering:
persilja
Panera köttet i ägg och skorpmjöl. Stek kotletterna i matfett på ganska svag värme tills de fått fin färg och nästan är genomstekta.
Blanda olja, vinäger, pressad citron, ost, senap, pressad vitlök, peppar och örtkryddor i en skål. Häll blandningen över kotletterna och stek ytterligare någon minut tills kotletterna är genomstekta. Garnera med persilja.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar