FRISKA CITRONFORMAR
Frisk och syrlig smak har denna citrondessert. Den är lätt och fin och passar därför utmärkt att servera efter en mättande huvudrätt.
4 portioner
1 citron
3 ägg
1 1/4 dl socker
25 g smör eller margarin
Serveringstips:
Servera citrondesserten ljummen eller
riktigt kall med en klick vispgrädde och
skivade jordgubbar.
Tvätta citronen noga och riv skalet. Skala bort vita rester av skalet. Dela citronen i klyftor, ta bort hinnorna och skär fruktköttet i bitar. Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet och blanda ned det i äggsmeten. Tillsätt fruktkött och skal.
Häll smeten i 4 smorda, ugnssäkra portionsformar. Grädda formarna i vattenbad i 175° ca 35 minuter tills smeten har stelnat. Låt formarna svalna.
Servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid i ugnen 35 minuter
Frisk och syrlig smak har denna citrondessert. Den är lätt och fin och passar därför utmärkt att servera efter en mättande huvudrätt.
4 portioner
1 citron
3 ägg
1 1/4 dl socker
25 g smör eller margarin
Serveringstips:
Servera citrondesserten ljummen eller
riktigt kall med en klick vispgrädde och
skivade jordgubbar.
Tvätta citronen noga och riv skalet. Skala bort vita rester av skalet. Dela citronen i klyftor, ta bort hinnorna och skär fruktköttet i bitar. Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet och blanda ned det i äggsmeten. Tillsätt fruktkött och skal.
Häll smeten i 4 smorda, ugnssäkra portionsformar. Grädda formarna i vattenbad i 175° ca 35 minuter tills smeten har stelnat. Låt formarna svalna.
Servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid i ugnen 35 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar