PAPPAS KYCKLING
Kyckling är både gott och nyttigt. Serverar du den till fest så unna dig gärna litet grädde i såsen. Det förhöjer smaken.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
8 små lökar
2 msk smör eller margarin
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
½ dl vitt vin
1½ dl vatten
2 dl vispgrädde
3 - 4 tsk maizena
3/4 - 1 hönsbuljongtärning
3 msk hackad persilja
Garnering:
persilja
Tips:
Använd gärna färsk lök på sommaren
när det är säsong.
Dela kycklingen i bitar och skala lökarna. Smält 1 msk matfett i en stekgryta eller stor stekpanna. Bryn lökarna runt om tills de fått färg. Ta upp dem. Smält resten av matfettet i grytan och fräs paprikapulvret någon minut. Lägg i kycklingbitarna. Vänd dem i paprikasmöret och bryn dem runt om tills de fått färg.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Häll på 1 msk vatten och låt den eftersteka under lock 20 minuter. Lägg ned lökarna i grytan och stek ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingen är färdigstekt. Späd med vinet när ca 5 minuter återstår.
Sila ned skyn i en kastrull och vispa ned vatten, grädde, maizena, buljongtärning och persilja. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kyckling och lök på serveringsfat och häll såsen över. Garnera med persilja och servera kycklingen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 50 - 60 minuter
Kyckling är både gott och nyttigt. Serverar du den till fest så unna dig gärna litet grädde i såsen. Det förhöjer smaken.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
8 små lökar
2 msk smör eller margarin
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
½ dl vitt vin
1½ dl vatten
2 dl vispgrädde
3 - 4 tsk maizena
3/4 - 1 hönsbuljongtärning
3 msk hackad persilja
Garnering:
persilja
Tips:
Använd gärna färsk lök på sommaren
när det är säsong.
Dela kycklingen i bitar och skala lökarna. Smält 1 msk matfett i en stekgryta eller stor stekpanna. Bryn lökarna runt om tills de fått färg. Ta upp dem. Smält resten av matfettet i grytan och fräs paprikapulvret någon minut. Lägg i kycklingbitarna. Vänd dem i paprikasmöret och bryn dem runt om tills de fått färg.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Häll på 1 msk vatten och låt den eftersteka under lock 20 minuter. Lägg ned lökarna i grytan och stek ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingen är färdigstekt. Späd med vinet när ca 5 minuter återstår.
Sila ned skyn i en kastrull och vispa ned vatten, grädde, maizena, buljongtärning och persilja. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kyckling och lök på serveringsfat och häll såsen över. Garnera med persilja och servera kycklingen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 50 - 60 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar