torsdag 15 maj 2014

Biff Marsala

BIFF MARSALA

En välanrättad skiva rostbiff, serverad med grönsaker kokta i italienskt marsalavin, är en huvudrätt som heter duga. Bjud bakad potatis till.

4 portioner

4 skivor benfritt nötkött, 500 - 600 g,
t ex rostbiff
1 tsk salt
1 - 2 krm svartpeppar
2 msk matolja
1 gul lök
200 g färska champinjoner
1 grön paprika
2 - 3 msk smör eller margarin
1½ dl marsalavin
6 stjälkar färsk timjan
eller 1 - 2 tsk torkad
salt, peppar

Tips:
Marsala kan bytas ut mot sherry,
rött vin eller köttbuljong.

Serveringstips:
Bakad potatis med persiljesmör,
sallad och ett gott bröd.


Krydda köttet med salt och peppar. Värm oljan i en stekpanna och stek köttskivorna på båda sidor tills de fått färg och är lagom stekta. Lägg upp dem på ett serveringsfat och håll dem varma.

Skiva lök och champinjoner och skär paprikan i bitar. Fräs lök, svamp och paprika 5 - 10 minuter. Häll på vin, tillsätt timjan, lägg tillbaka köttet och låt alltsammans småputtra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Häll grönsaksskyn över köttet och servera rätten.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid på spisen ca 15 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar