torsdag 15 maj 2014

Äppelpudding med cidersås

ÄPPELPUDDING MED CIDERSÅS

Äppelpudding serverad med cidersås är en lättlagad dessert som passar utmärkt året runt.

4 - 5 portioner

4 äpplen
3 - 4 dl äppelcider
1 krm mald muskot
4 ägg
1 dl socker

Cidersås:
1½ dl äppelspad
1½ dl äppeljuice
1½ msk vetemjöl
1 - 1½ msk sirap

Garnering:
citronmeliss, färska jordgubbar
eller äppelskivor


Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Koka äppelbitarna i cidern ca 5 minuter. Låt dem rinna av och spara spadet. Mosa äpplena i mixer eller matberedare eller med gaffel och smaksätt med muskot.

Vispa ägg och socker pösigt och blanda ned det i äppelmoset. Häll äppelsmeten i en smord, ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter.

Sås: Blanda äppelspad och äppeljuice i en kastrull. Vispa ned mjöl och sirap och låt det koka några minuter.

Servera äppelpuddingen ev garnerad med citronmeliss, jordgubbar eller äppelskivor. Bjud såsen till.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen ca 10 minuter
Tid i ugnen ca 30 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar