ÄPPELPUDDING MED CIDERSÅS
Äppelpudding serverad med cidersås är en lättlagad dessert som passar utmärkt året runt.
4 - 5 portioner
4 äpplen
3 - 4 dl äppelcider
1 krm mald muskot
4 ägg
1 dl socker
Cidersås:
1½ dl äppelspad
1½ dl äppeljuice
1½ msk vetemjöl
1 - 1½ msk sirap
Garnering:
citronmeliss, färska jordgubbar
eller äppelskivor
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Koka äppelbitarna i cidern ca 5 minuter. Låt dem rinna av och spara spadet. Mosa äpplena i mixer eller matberedare eller med gaffel och smaksätt med muskot.
Vispa ägg och socker pösigt och blanda ned det i äppelmoset. Häll äppelsmeten i en smord, ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter.
Sås: Blanda äppelspad och äppeljuice i en kastrull. Vispa ned mjöl och sirap och låt det koka några minuter.
Servera äppelpuddingen ev garnerad med citronmeliss, jordgubbar eller äppelskivor. Bjud såsen till.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen ca 10 minuter
Tid i ugnen ca 30 minuter
Äppelpudding serverad med cidersås är en lättlagad dessert som passar utmärkt året runt.
4 - 5 portioner
4 äpplen
3 - 4 dl äppelcider
1 krm mald muskot
4 ägg
1 dl socker
Cidersås:
1½ dl äppelspad
1½ dl äppeljuice
1½ msk vetemjöl
1 - 1½ msk sirap
Garnering:
citronmeliss, färska jordgubbar
eller äppelskivor
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Koka äppelbitarna i cidern ca 5 minuter. Låt dem rinna av och spara spadet. Mosa äpplena i mixer eller matberedare eller med gaffel och smaksätt med muskot.
Vispa ägg och socker pösigt och blanda ned det i äppelmoset. Häll äppelsmeten i en smord, ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter.
Sås: Blanda äppelspad och äppeljuice i en kastrull. Vispa ned mjöl och sirap och låt det koka några minuter.
Servera äppelpuddingen ev garnerad med citronmeliss, jordgubbar eller äppelskivor. Bjud såsen till.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen ca 10 minuter
Tid i ugnen ca 30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar