GRÖNPEPPARSCHNITZEL FRÅN RÖNNE
Strimlad kalvschnitzel är gott och aptitretande. Serverad med grönpepparsås och små grönsakstärningar blir det en festlig och smakrik rätt.
4 portioner
500 - 600 g kalvschnitzel
1 morot
50 g zucchini
1 liten röd paprika
2 msk smör eller margarin
salt, peppar
1½ msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl mellangrädde
3/4 - 1 köttbuljongtärning
½ msk grönpeppar
1 tsk soya
½ msk konjak
Garnering:
persilja
Skär köttet i strimlor, ett par cm breda. Skala moroten. Skär morot, zucchini och paprika i mycket små tärningar. Smält 1 msk matfett i en stor stek- eller traktörpanna och bryn köttet tills det fått färg. Krydda med salt och peppar. Strö över mjölet. Blanda ned vatten, grädde, buljongtärning, grönpeppar och soya. Låt det småputtra under lock ca 10 minuter och rör om då och då. Smaksätt med konjak, salt och peppar.
Smält resten av matfettet i en stekpanna eller kastrull och fräs moroten några minuter. Blanda ned zucchini och paprika och låt grönsakerna fräsa ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar.
Servera kalvschnitzeln direkt ur pannan eller lägg upp den på serveringsfat. Lägg grönsakstärningarna som en sträng ovanpå. Strö över hackad persilja och servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 25 minuter
Strimlad kalvschnitzel är gott och aptitretande. Serverad med grönpepparsås och små grönsakstärningar blir det en festlig och smakrik rätt.
4 portioner
500 - 600 g kalvschnitzel
1 morot
50 g zucchini
1 liten röd paprika
2 msk smör eller margarin
salt, peppar
1½ msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl mellangrädde
3/4 - 1 köttbuljongtärning
½ msk grönpeppar
1 tsk soya
½ msk konjak
Garnering:
persilja
Skär köttet i strimlor, ett par cm breda. Skala moroten. Skär morot, zucchini och paprika i mycket små tärningar. Smält 1 msk matfett i en stor stek- eller traktörpanna och bryn köttet tills det fått färg. Krydda med salt och peppar. Strö över mjölet. Blanda ned vatten, grädde, buljongtärning, grönpeppar och soya. Låt det småputtra under lock ca 10 minuter och rör om då och då. Smaksätt med konjak, salt och peppar.
Smält resten av matfettet i en stekpanna eller kastrull och fräs moroten några minuter. Blanda ned zucchini och paprika och låt grönsakerna fräsa ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar.
Servera kalvschnitzeln direkt ur pannan eller lägg upp den på serveringsfat. Lägg grönsakstärningarna som en sträng ovanpå. Strö över hackad persilja och servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 25 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar