torsdag 15 maj 2014

Kyckling i het sås

KYCKLING I HET SÅS

Bjud dina vänner på en god kycklingrätt. Peperoni ger såsen het smak, så var försiktig och pröva dig fram till önskad styrka.

4 portioner

1 kyckling, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
1 msk smör eller margarin
1 msk matolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
salt, vitpeppar
2 dl hönsbuljong
1 msk maizena
2 dl vispgrädde
3 msk fransk senap
3 msk hackad ättiksgurka
1 - 2 msk hackad peperoni
eller annan pepparfrukt
1 tsk kinesisk soya


Skär kycklingen i bitar. Smält matfettet i en stekgryta och fräs vitlök och cayennepeppar någon minut. Lägg ned kycklingbitarna i grytan och bryn dem tills de fått färg runt om. Krydda med salt och peppar. Häll på 1 dl buljong, lägg på lock och stek kycklingen tills den är genomstekt, 25 - 30 minuter. Lägg upp kycklingbitarna på serveringsfat och håll dem varma.

Rör ut maizenan i resten av buljongen och vispa ned den tillsammans med grädde, senap, ättiksgurka, peperoni och soya. Låt såsen koka ca 5 minuter och vispa då och då. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över kycklingen. Servera rätten.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 40 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar