KYCKLING I HET SÅS
Bjud dina vänner på en god kycklingrätt. Peperoni ger såsen het smak, så var försiktig och pröva dig fram till önskad styrka.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
1 msk smör eller margarin
1 msk matolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
salt, vitpeppar
2 dl hönsbuljong
1 msk maizena
2 dl vispgrädde
3 msk fransk senap
3 msk hackad ättiksgurka
1 - 2 msk hackad peperoni
eller annan pepparfrukt
1 tsk kinesisk soya
Skär kycklingen i bitar. Smält matfettet i en stekgryta och fräs vitlök och cayennepeppar någon minut. Lägg ned kycklingbitarna i grytan och bryn dem tills de fått färg runt om. Krydda med salt och peppar. Häll på 1 dl buljong, lägg på lock och stek kycklingen tills den är genomstekt, 25 - 30 minuter. Lägg upp kycklingbitarna på serveringsfat och håll dem varma.
Rör ut maizenan i resten av buljongen och vispa ned den tillsammans med grädde, senap, ättiksgurka, peperoni och soya. Låt såsen koka ca 5 minuter och vispa då och då. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över kycklingen. Servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 40 minuter
Bjud dina vänner på en god kycklingrätt. Peperoni ger såsen het smak, så var försiktig och pröva dig fram till önskad styrka.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
1 msk smör eller margarin
1 msk matolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
salt, vitpeppar
2 dl hönsbuljong
1 msk maizena
2 dl vispgrädde
3 msk fransk senap
3 msk hackad ättiksgurka
1 - 2 msk hackad peperoni
eller annan pepparfrukt
1 tsk kinesisk soya
Skär kycklingen i bitar. Smält matfettet i en stekgryta och fräs vitlök och cayennepeppar någon minut. Lägg ned kycklingbitarna i grytan och bryn dem tills de fått färg runt om. Krydda med salt och peppar. Häll på 1 dl buljong, lägg på lock och stek kycklingen tills den är genomstekt, 25 - 30 minuter. Lägg upp kycklingbitarna på serveringsfat och håll dem varma.
Rör ut maizenan i resten av buljongen och vispa ned den tillsammans med grädde, senap, ättiksgurka, peperoni och soya. Låt såsen koka ca 5 minuter och vispa då och då. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över kycklingen. Servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 40 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar