COUPE AMARETTO
Lyxig smak och läcker konsistens får denna mandelmousse. Det här är en festlig dessert som bör serveras vid speciella tillfällen.
4 - 6 portioner
4 blad gelatin
3 ägg
1 dl socker
2½ dl vispgrädde
4 msk flagad mandel
4 msk Amarettolikör
Garnering:
rostad flagad mandel
jordgubbar
Tips:
Byt ut likören mot några droppar
bittermandelolja.
Rosta flagad mandel i en varm stek-
panna utan matfett tills den fått färg.
Lös upp gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden tjock och smula ned den flagade mandeln. Blanda ned likör och gelatin i äggsmeten och vänd sedan ned grädden.
Häll upp krämen i portionsskålar eller i en större skål. Låt krämen stå i kylskåp 2 - 4 timmar. Garnera med rostad flagad mandel och skivade jordgubbar. Servera desserten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i kylen 2 - 4 timmar
Lyxig smak och läcker konsistens får denna mandelmousse. Det här är en festlig dessert som bör serveras vid speciella tillfällen.
4 - 6 portioner
4 blad gelatin
3 ägg
1 dl socker
2½ dl vispgrädde
4 msk flagad mandel
4 msk Amarettolikör
Garnering:
rostad flagad mandel
jordgubbar
Tips:
Byt ut likören mot några droppar
bittermandelolja.
Rosta flagad mandel i en varm stek-
panna utan matfett tills den fått färg.
Lös upp gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden tjock och smula ned den flagade mandeln. Blanda ned likör och gelatin i äggsmeten och vänd sedan ned grädden.
Häll upp krämen i portionsskålar eller i en större skål. Låt krämen stå i kylskåp 2 - 4 timmar. Garnera med rostad flagad mandel och skivade jordgubbar. Servera desserten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i kylen 2 - 4 timmar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar