torsdag 15 maj 2014

Biff med paprika-gräddfil

BIFF MED PAPRIKA-GRÄDDFIL

Strimlat nötkött med paprika och bönor blir garanterat en omtyckt och populär rätt.

4 portioner

500 - 600 g benfritt nötkött,
t ex innanlår eller utskuren biff
1 gul lök
1 grön paprika
1 - 2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
½ - 1 tsk paprikapulver
½ tsk salt
2½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
150 g djupfrysta brytbönor, tinade
2 msk hackad persilja

Till servering:
1 - 2 dl gräddfil
paprikapulver
svartpeppar


Skär köttet i tunna strimlor. Skala löken och ansa paprikan. Skiva löken och skär paprikan i ringar. Smält matfettet i en stor stekpanna eller stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Ta upp det ur pannan. Fräs löken i pannan några minuter. Strö över mjöl, paprikapulver och salt och tillsätt vatten och buljongtärning.

Lägg ned köttet i pannan och låt alltsammans eftersteka under lock på svag värme ca 30 minuter. Blanda ned tomatpuré, paprika och brytbönor. Låt eftersteka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av köttet och krydda ev mer. Strö över persiljan.

Smaksätt gräddfilen med litet paprikapulver och svartpeppar. Servera köttet och bjud gräddfilen till.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 40 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar