TOMATBIFF MED MAJSRÖRA
Minutbiffarna bräseras i tomatskyn och blir fint möra. En god grönsaksröra blir ett bra komplement till tomatbiffarna.
4 portioner
4 skivor minutbiff
½ dl vetemjöl
salt, peppar
2 - 3 msk smör eller margarin
2 dl köttbuljong
4 - 5 msk mild chilisås
ev några droppar tabasco
Majsröra:
½ gul lök
2 tomater
½ grön paprika
2 msk matolja
1 burk majskorn, 340 g
1 msk rödvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
Vänd biffarna i mjölet och strö över litet salt och peppar. Smält matfettet i en stekpanna och bryn köttet på båda sidor. Blanda ned buljong, chilisås och ev tabasco. Låt köttet småputtra under lock ca 30 minuter. Vänd på köttskivorna efter halva tiden.
Hacka löken fint till majsröran. Skär tomat och paprika i bitar. Hetta upp oljan. Fräs lök och paprika tills det är mjukt. Blanda ned tomatbitar, majs, vinäger och vitlök och låt alltsammans småputtra någon minut.
Smaka av med salt och peppar och servera majsröran till biffarna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 35 - 40 minuter
Minutbiffarna bräseras i tomatskyn och blir fint möra. En god grönsaksröra blir ett bra komplement till tomatbiffarna.
4 portioner
4 skivor minutbiff
½ dl vetemjöl
salt, peppar
2 - 3 msk smör eller margarin
2 dl köttbuljong
4 - 5 msk mild chilisås
ev några droppar tabasco
Majsröra:
½ gul lök
2 tomater
½ grön paprika
2 msk matolja
1 burk majskorn, 340 g
1 msk rödvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
Vänd biffarna i mjölet och strö över litet salt och peppar. Smält matfettet i en stekpanna och bryn köttet på båda sidor. Blanda ned buljong, chilisås och ev tabasco. Låt köttet småputtra under lock ca 30 minuter. Vänd på köttskivorna efter halva tiden.
Hacka löken fint till majsröran. Skär tomat och paprika i bitar. Hetta upp oljan. Fräs lök och paprika tills det är mjukt. Blanda ned tomatbitar, majs, vinäger och vitlök och låt alltsammans småputtra någon minut.
Smaka av med salt och peppar och servera majsröran till biffarna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 35 - 40 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar