tisdag 6 maj 2014

Krispiga glassrutor

KRISPIGA GLASSRUTOR

Glass med chokladsås? Nej, inte den här gången. Här är ett nytt och litet roligare sätt att tillreda glassen.

10 - 12 rutor

½ l choklad- eller vaniljglass

3 dl cornflakes
2 dl mandelbiskvier
1 dl farin
1 dl kokosflingor
4 msk smält smör eller margarin


Ta ut glassen ur frysen och låt den tina.

Smula sönder cornflakes och skär mandelbiskvierna i mindre bitar. Blanda samman cornflakes, biskvier, socker, kokosflingor och smält matfett. Häll ut hälften av smeten i en form, ca 20 x 20 cm, och platta till den.

Skär glassen i cm-tjocka skivor och lägg den ovanpå. Täck med resten av smeten. Täck över formen med plastfolie och frys glassen ca 1 timme eller längre. Skär i rutor och servera.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i frysen minst 1 timme



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar