tisdag 6 maj 2014

Aprikoskulor

APRIKOSKULOR

Av aprikosernas friska smak och mandelmassans sötma blir det läckra konfektbollar. Doppa dem i choklad och njut sedan vid gottebordet.

25 - 30 kulor

250 g torkade aprikoser
vatten
150 g mandelmassa
4 tsk pressad citronsaft
100 g vit blockchoklad
100 g mörk blockchoklad
4 tsk matolja


Koka aprikoserna i vatten tills de är mjuka, ca 10 minuter. Låt aprikoserna svalna något och finfördela dem sedan i en matberedare eller hacka dem fint. Riv mandelmassan och blanda den med aprikoserna. Smaksätt med citronsaften. Rulla kulor av aprikosmassan - fukta händerna med vatten så går det lätt. Låt ev kulorna stå ca 1 timme i kylskåp för att stelna.

Smält den vita chokladen i vattenbad och blanda ned 2 tsk matolja. Doppa halva aprikoskulan i chokladen och låt den stelna. Gör likadant med den mörka chokladen och doppa andra halvan av kulan i chokladen.

Servera aprikoserna.

Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid på spisen 15 - 20 minuter
Tid i kylen ev 1 timme



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar