söndag 25 maj 2014

Tomat- och pastasoppa

TOMAT- OCH PASTASOPPA

En enkel soppa som går att variera i det oändliga. Byt ut pastan mot tortellini, till exempel. Eller slopa pastan och gör en ren tomatsoppa.

4 portioner

2 dl pasta, t ex hjul eller snäckor
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
smör eller margarin
1 burk passerade eller krossade tomater, 400 g
4 dl vatten
2½ dl matlagningsgrädde
2 hönsbuljongtärningar
1 dl färsk eller fryst basilika
1/4 krm cayennepeppar
ev salt


Koka pastan. Skala och hacka löken och fräs den i smöret i en kastrull. Häll på tomater, vatten och grädde, lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några minuter. Grovhacka basilikan, lägg i den kokta pastan och smaksätt med basilika, cayennepeppar och salt. Servera soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar