BRÄSERADE KALVKOTLETTER
Kalvkotletter täckta med lök, champinjoner, tomater och bacon är en utmärkt söndagsmiddag eller bjudrätt. Den kan förberedas och sedan sköter den sig själv i ugnen tills den ska serveras. Kokt ris är gott till.
4 portioner
4 kalvkotletter
smör eller margarin
salt, vitpeppar
1 stor gul lök
100 g champinjoner
4 skivor bacon
3 msk finhackad persilja
1 burk skalade tomater, 400 g
salt, peppar, Worcestershiresås
Stek kotletterna ett par minuter på var sida i väl brynt matfett och strö på salt och peppar. Lägg över kotletterna i en ugnssäker form.
Skala löken och hacka den fint. Ansa och hacka champinjonerna och stek bacon, lök och champinjoner tillsammans. Tillsätt persiljan och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Lägg blandningen ovanpå kotletterna.
Koka tomaterna med spad, salt, peppar och Worcestershiresås ca 10 minuter och häll såsen över kotletterna. Täck formen med aluminiumfolie och koka i ugn, 225° ca 20 minuter eller tills kotletterna är möra. Servera med ris eller pasta.
Från boken "Titta så gott" från 1968
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar