söndag 25 maj 2014

Bräserade kalvkotletter

BRÄSERADE KALVKOTLETTER

Kalvkotletter täckta med lök, champinjoner, tomater och bacon är en utmärkt söndagsmiddag eller bjudrätt. Den kan förberedas och sedan sköter den sig själv i ugnen tills den ska serveras. Kokt ris är gott till.

4 portioner

4 kalvkotletter
smör eller margarin
salt, vitpeppar
1 stor gul lök
100 g champinjoner
4 skivor bacon
3 msk finhackad persilja
1 burk skalade tomater, 400 g
salt, peppar, Worcestershiresås


Stek kotletterna ett par minuter på var sida i väl brynt matfett och strö på salt och peppar. Lägg över kotletterna i en ugnssäker form.

Skala löken och hacka den fint. Ansa och hacka champinjonerna och stek bacon, lök och champinjoner tillsammans. Tillsätt persiljan och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Lägg blandningen ovanpå kotletterna.

Koka tomaterna med spad, salt, peppar och Worcestershiresås ca 10 minuter och häll såsen över kotletterna. Täck formen med aluminiumfolie och koka i ugn, 225° ca 20 minuter eller tills kotletterna är möra. Servera med ris eller pasta.


Från boken "Titta så gott" från 1968

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar