måndag 5 maj 2014

Starka biffar

STARKA BIFFAR

Köttfärs är dryg mat. Bjud t ex på färsbiffar med stark smak av senap, rödlök, kapris och gurka. Gott att servera till pasta i någon form.

4 portioner

400 g blandfärs
2 äggulor
1 - 1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk potatismjöl
4 tsk stark senap, helst osötad
3 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad kapris
2 msk finhackad saltgurka
eller 3 msk finhackad ättiksgurka
3/4 - 1 dl grädde

Gott att äta till:
Grönsallad och t ex bandspaghetti.

Tips:
Om man vill sätta ännu mer smak på
rätten kan man dubbla mängden röd-
lök, kapris och gurka. Spar i så fall ca
hälften till garnering.


Blanda köttfärs och äggulor och smaksätt med salt och peppar. Rör ned potatismjöl och senap. Blanda hastigt ned rödlök, kapris och gurka. Rör till sist ned grädden och forma färsen till biffar. Stek eller grilla dem 2 - 3 minuter på varje sida och servera genast.

Tid för tillagning: Ca 15 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar