SPÄNNANDE KASSLERGRYTA
Den här snabblagade grytan kan bli räddningen om du plötsligt får oväntade gäster till middagen. De kommer inte att bli besvikna, den smakar utmärkt.
4 portioner
400 g benfri kassler
½ röd paprika
½ grön paprika
1 burk ananas i skivor, 225 g
1 bit purjolök, ca 5 cm
2 msk smör eller margarin
2 tsk curry
3 - 4 msk mild chilisås
½ burk krossade tomater à 400 g
2 dl crème fraîche
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 krm paprikapulver
½ krm vitpeppar
1 - 2 msk rostad flagad mandel
Serveringstips:
Kokt ris, sprödvärmd baguette och
strimlad grönsallad med pressad citron.
Skär kassler och paprika i strimlor. Skär ananasen i bitar och skiva purjolöken. Smält matfettet i en gryta och fräs curryn ca 1 minut. Tillsätt kassler, paprika och purjolök. Fräs alltsammans ca 5 minuter och rör om då och då.
Rör ned chilisås, krossade tomater och crème fraîche. Låt grytan koka på svag värme ca 10 minuter. Blanda ned ananas. Krydda med vitlök, paprikapulver och peppar. Smaka av och krydda ev mer.
Hetta upp grytan, strö över mandeln och servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 15 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar