tisdag 6 maj 2014

Spaghetti med saffransräkor

SPAGHETTI MED SAFFRANSRÄKOR

Bjud dina vänner på en italiensk afton. Denna pastarätt med sin utsökta sås tar inte lång tid att tillaga.

4 portioner

4 portioner tunna äggnudlar
eller annan pasta
vatten, salt
500 g oskalade räkor
eller 200 - 250 g skalade
50 g purjolök
2 msk smör eller margarin
½ krm saffran
3 dl kaffegrädde
3 dl vatten
1 1/4 fiskbuljongtärning
2½ msk maizena
salt, peppar

Garnering:
svarta oliver
dill


Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

Skala räkorna. Torka dem torra med hushållspapper om de är fuktiga. Skär purjolöken i strimlor. Smält matfettet i en kastrull och fräs saffranet någon minut. Blanda ned grädde, vatten, buljongtärning och maizena och låt det koka ca 5 minuter. Tillsätt räkorna och låt dem bli varma, men inte koka - då blir de sega. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp pastan på serveringsfat. Häll såsen över eller servera pasta och sås var för sig. Garnera med svarta oliver och dillkvistar och servera pastan.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid på spisen ca 15 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar