KRÄMIG BROCCOLISOPPA
Laga en krämig broccolisoppa som ger god mättnad. De hela blommorna ser dekorativa ut.
4 portioner
500 g broccoli
4 salladslökar
1 msk smör eller margarin
1½ - 2 hönsbuljongtärningar
8 dl mjölk
2 dl kaffegrädde
3 msk vetemjöl
salt, svartpeppar
Till servering:
riven ost
Serveringstips:
Pain riche med ost, skinka
och paprika.
Ansa broccolin, skär av blommorna och skär stjälkarna i bitar. Hacka salladslökarna. Smält matfettet i en kastrull och fräs salladslöken några minuter. Blanda ned broccolistjälkarna och buljongtärningarna och häll på mjölken. Låt det koka under lock på svag värme ca 15 minuter.
Sila ifrån broccolin och finfördela den i en mixer eller matberedare. Häll tillbaka mjölken och broccolipurén i kastrullen. Blanda ned grädde och mjölet utrört i litet vatten. Låt det koka några minuter. Blanda ned broccoliblommorna och låt koka tills blommorna är mjuka.
Smaka av soppan med salt och peppar. Servera soppan och bjud riven ost till.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 25 minuter
Laga en krämig broccolisoppa som ger god mättnad. De hela blommorna ser dekorativa ut.
4 portioner
500 g broccoli
4 salladslökar
1 msk smör eller margarin
1½ - 2 hönsbuljongtärningar
8 dl mjölk
2 dl kaffegrädde
3 msk vetemjöl
salt, svartpeppar
Till servering:
riven ost
Serveringstips:
Pain riche med ost, skinka
och paprika.
Ansa broccolin, skär av blommorna och skär stjälkarna i bitar. Hacka salladslökarna. Smält matfettet i en kastrull och fräs salladslöken några minuter. Blanda ned broccolistjälkarna och buljongtärningarna och häll på mjölken. Låt det koka under lock på svag värme ca 15 minuter.
Sila ifrån broccolin och finfördela den i en mixer eller matberedare. Häll tillbaka mjölken och broccolipurén i kastrullen. Blanda ned grädde och mjölet utrört i litet vatten. Låt det koka några minuter. Blanda ned broccoliblommorna och låt koka tills blommorna är mjuka.
Smaka av soppan med salt och peppar. Servera soppan och bjud riven ost till.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 25 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar