tisdag 6 maj 2014

Apelsinglaserad färslimpa

APELSINGLASERAD FÄRSLIMPA

En festlig variant av köttfärslimpa. Färsen blandas med små bitar av rökt skinka som ger den extra fin smak. Apelsinglasyren gör den festlig.

4 portioner

100 g rökt skinka
400 g fläskfärs eller blandfärs
2 skivor vitt bröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ - 1 krm grovmalen svartpeppar

Apelsinglasyr:
saft av 1 apelsin
2 msk farin
1 tsk maizena

Garnering:
apelsinskivor

Serveringstips:
Potatismos, inlagd gurka och grön-
sallad med senapsdressing.


Skär skinkan i små tärningar och blanda den med färsen i en bunke. Smula sönder brödet och låt det svälla i mjölken några minuter. Blanda färsen med ägg, salt, vitpeppar och bröd. Forma färsen till en limpa. Lägg den i en ugnssäker form och strö över svartpeppar.

Blanda apelsinsaft, farin och maizena i en kastrull. Koka under omrörning tills det tjocknar.

Stek färslimpan i mitten av ugnen i 175° 50 - 60 minuter. Pensla med glasyren då och då under stekningen. Garnera med apelsinskivor och servera färslimpan uppskuren i skivor.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen 50 - 60 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar