tisdag 6 maj 2014

Partyspett

PARTYSPETT

Grillspett är trevlig mat både sommar och vinter. Sommartid när man grillar spetten på utomhusgrillen kan man låta varje gäst göra sitt eget spett.

4 portioner

500 - 600 g benfritt nötkött,
t ex filé eller rostbiff
16 medelstora champinjoner
4 skivor bacon
1 stor rödlök

Marinad:
1 dl hackad salladslök eller purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk kinesisk soya
3 msk matolja
1 dl köttbuljong
1 msk vitvinsvinäger
½ - 1 krm cayennepeppar

Serveringstips:
Pilaffris, broccoli och grönsallad
med körsbärstomater.


Skär köttet i jämnstora kuber och lägg dem i en form. Blanda samman ingredienserna till marinaden och häll den över köttbitarna. Blanda ned hälften av champinjonerna. Täck över formen och låt kött och svamp marineras i kylskåp ca 3 timmar, gärna över natten.

Halvera baconskivorna. Vira en bit bacon om de resterande champinjonerna. Skala löken och dela den i klyftor. Koka ev klyftorna i litet vatten några minuter så att de blir mjuka. Låt dem rinna av väl.

Varva kött, champinjoner och lök på grillspett. Lägg spetten i en långpanna eller ugnssäker form. Pensla med marinaden. Grilla spetten ganska högt upp i ugnen 4 - 8 minuter. Vänd dem ett par gånger och pensla med marinaden.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Marineringstid 3 timmar
Grilltid 4 - 8 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar