BAKADE ÄPPLEN I FORM
Ugnsbakade äpplen smakar underbart och det är en dessert som går lätt att laga.
4 portioner
4 äpplen
3 msk socker
kanel
Fyllning:
2 msk socker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 uppvispat ägg
50 g smält smör eller margarin
2 msk hackade valnötter
1 msk rivet apelsinskal
Serveringstips:
Glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Skala och kärna ur äpplena. Gör några snitt i varje äpple. Lägg äpplena i smorda, ugnssäkra portionsformar eller i en större form. Strö över socker och kanel.
Blanda socker, mjöl och bakpulver. Tillsätt ägg och matfett. Häll fyllningen över äpplena. Strö över valnötter och apelsinskal. Grädda i 200° ugn 25 - 35 minuter eller tills äpplena är mjuka och fått fin färg.
Servera äpplena avsvalnade.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 25 - 35 minuter
Ugnsbakade äpplen smakar underbart och det är en dessert som går lätt att laga.
4 portioner
4 äpplen
3 msk socker
kanel
Fyllning:
2 msk socker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 uppvispat ägg
50 g smält smör eller margarin
2 msk hackade valnötter
1 msk rivet apelsinskal
Serveringstips:
Glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Skala och kärna ur äpplena. Gör några snitt i varje äpple. Lägg äpplena i smorda, ugnssäkra portionsformar eller i en större form. Strö över socker och kanel.
Blanda socker, mjöl och bakpulver. Tillsätt ägg och matfett. Häll fyllningen över äpplena. Strö över valnötter och apelsinskal. Grädda i 200° ugn 25 - 35 minuter eller tills äpplena är mjuka och fått fin färg.
Servera äpplena avsvalnade.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 25 - 35 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar