BOURBONKOTLETTER
Fläskkotletterna får ligga bland örtkryddor som ger dem extra fin smak. Whiskysåsen är litet originell och mycket god - så prova den!
4 portioner
4 fläskkotletter
1/4 tsk basilika
1/4 tsk oregano
1/4 tsk rosmarin
1/4 tsk dragon
3 msk matolja
salt, peppar
2 - 3 msk whisky
1½ dl apelsinjuice
2 msk fransk senap
½ tsk Worcestershiresås
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk maizena
Serveringstips:
Kokt potatis eller ris, lättkokta
grönsaker eller smörstekta små-
lökar och grönsallad med apelsin-
klyftor.
Torka kotletterna och lägg dem på ett fat. Blanda samman basilika, oregano, rosmarin, dragon och 2 msk olja. Pensla kotletterna på båda sidor med kryddblandningen och låt köttet ligga i kryddorna minst 1 timme men gärna över natten.
Värm 1 msk olja i en stekpanna. Strö salt och peppar på kotletterna och stek dem på båda sidor tills de fått fin färg och är genomstekta. Ta upp kotletterna och håll dem varma. Vispa ned whisky, apelsinjuice, senap, Worcestershiresås, vitlök och maizena. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera kotletterna och bjud såsen till.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 1 timme
Tid på spisen 15 - 20 minuter
Fläskkotletterna får ligga bland örtkryddor som ger dem extra fin smak. Whiskysåsen är litet originell och mycket god - så prova den!
4 portioner
4 fläskkotletter
1/4 tsk basilika
1/4 tsk oregano
1/4 tsk rosmarin
1/4 tsk dragon
3 msk matolja
salt, peppar
2 - 3 msk whisky
1½ dl apelsinjuice
2 msk fransk senap
½ tsk Worcestershiresås
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk maizena
Serveringstips:
Kokt potatis eller ris, lättkokta
grönsaker eller smörstekta små-
lökar och grönsallad med apelsin-
klyftor.
Torka kotletterna och lägg dem på ett fat. Blanda samman basilika, oregano, rosmarin, dragon och 2 msk olja. Pensla kotletterna på båda sidor med kryddblandningen och låt köttet ligga i kryddorna minst 1 timme men gärna över natten.
Värm 1 msk olja i en stekpanna. Strö salt och peppar på kotletterna och stek dem på båda sidor tills de fått fin färg och är genomstekta. Ta upp kotletterna och håll dem varma. Vispa ned whisky, apelsinjuice, senap, Worcestershiresås, vitlök och maizena. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera kotletterna och bjud såsen till.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 1 timme
Tid på spisen 15 - 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar