torsdag 1 maj 2014

Soppa på en biff

SOPPA PÅ EN BIFF

Alla har vi väl hört sagan om mannen som kokte soppa på en spik. Han lurade värdfolket att stoppa i både det ena och det andra. Och alla förundrades till slut över hur god soppan blev. Det här är en liknande soppa, dock utan spik.

4 portioner

Ca 200 g benfritt innanlår av nöt
1 msk smör eller margarin
1 msk mjöl
ca 1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 1/4 l buljong
1 bit kålrot, ca 200 g
1 stor morot
1 bit rotselleri, ca 35 g
2 medelstora potatisar
1 purjolök eller gul lök
ev 1½ msk tomatpuré
1 msk klippt persilja

Gott att äta till:
Ostsmörgåsar.

Tips:
Om man har, kan man gärna lägga i
ett köttben när man kokar soppan.


Skär köttet i riktigt små tärningar. Bryn dem i sparsamt med matfett. Strö över mjölet och krydda med salt och peppar. Späd med buljongen och låt köttet sakta koka ca 15 minuter.

Skala under tiden kålrot, morot, rotselleri och potatis och skär allt i små tärningar. Ansa och strimla purjolöken eller skala och skiva ev gul lök. Lägg rotsaker och lök i grytan och låt soppan koka ytterligare ca 15 minuter. Smaksätt ev med tomatpuré och strö över klippt persilja.

Tid för tillagning: Ca 35 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar