torsdag 1 maj 2014

Kryddbullar med stekta tomater

KRYDDBULLAR MED STEKTA TOMATER

Dessa starkt kryddade bullar ger en fin omväxling på vardagens färsrätter. Servera dem med kokta grönsaker, t ex ärter, bönor eller broccoli, och med stekta tomater.

4 portioner

500 g blandfärs
2 ägg
1/4 tsk timjan
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
1 vitlöksklyfta
2 små hackade schalottenlökar
2 msk finhackad persilja
smör eller margarin till stekning
4 - 6 tomater

Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris samt
gärna någon kokt grönsak.

Tips:
Det går lättare att forma bullarna
om man mjölar händerna lätt.


Lägg färsen i en skål. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och kryddorna. Pressa vitlöksklyftan eller hacka den ytterst fint och blanda ned den samt de hackade schalottenlökarna och persiljan.

Dela färsen i 8 - 12 lika stora delar. Forma dem med händerna till bullar eller "knubbiga" biffar. Stek bullarna i en stekpanna med brynt matfett tills de fått jämn färg runt om och verkar genomstekta. Ta upp dem efter hand och lägg dem på varmt fat.

Skölj och skiva tomaterna. Lägg dem i stekpannan och låt dem steka försiktigt någon minut. Vänd dem lätt med stekspade.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar