SNABBSOPPA
Vem uppskattar inte snabblagade måltider? Den här soppan på grönsaksstrimlor och malet kött blir färdig på en knapp halvtimma. Man kan variera smaken med olika grönsaker och kryddgrönt.
4 portioner
1 l vatten
2 buljongtärningar
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 klyfta vitkål, ca 150 g
1 stor morot
1 bit selleri, ca 30 g
200 g blandfärs
2 tomater
ev salt
1 krm pepparmix
2 msk finklippt dill
2 msk finklippt persilja
Tips:
Om man använt selleri där skaft och
blad sitter kvar klipper man dessa fint
och tillsätter i soppan.
Gott att äta till:
Riven ost och knäckebrödssmörgåsar.
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala löken och skär den i tunna ringar. Bryn den i matfettet och tillsätt den till buljongen. Skölj och ansa vitkål, morot och selleri. Strimla grönsakerna fint eller riv dem på rivjärnets grövsta sida. Häll över grönsakerna i buljongen och låt dem koka några minuter.
Flocka ned köttfärsen i soppan. Skala tomaterna, dela dem i klyftor och tillsätt dem. Låt soppan koka ytterligare några minuter eller tills grönsakerna känns lagom mjuka. Smaksätt soppan med salt om så behövs samt pepparmix. Strö rikligt med kryddgrönt över innan soppan serveras.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Vem uppskattar inte snabblagade måltider? Den här soppan på grönsaksstrimlor och malet kött blir färdig på en knapp halvtimma. Man kan variera smaken med olika grönsaker och kryddgrönt.
4 portioner
1 l vatten
2 buljongtärningar
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 klyfta vitkål, ca 150 g
1 stor morot
1 bit selleri, ca 30 g
200 g blandfärs
2 tomater
ev salt
1 krm pepparmix
2 msk finklippt dill
2 msk finklippt persilja
Tips:
Om man använt selleri där skaft och
blad sitter kvar klipper man dessa fint
och tillsätter i soppan.
Gott att äta till:
Riven ost och knäckebrödssmörgåsar.
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala löken och skär den i tunna ringar. Bryn den i matfettet och tillsätt den till buljongen. Skölj och ansa vitkål, morot och selleri. Strimla grönsakerna fint eller riv dem på rivjärnets grövsta sida. Häll över grönsakerna i buljongen och låt dem koka några minuter.
Flocka ned köttfärsen i soppan. Skala tomaterna, dela dem i klyftor och tillsätt dem. Låt soppan koka ytterligare några minuter eller tills grönsakerna känns lagom mjuka. Smaksätt soppan med salt om så behövs samt pepparmix. Strö rikligt med kryddgrönt över innan soppan serveras.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar