torsdag 8 maj 2014

Skinkrulader med färsfyllning

SKINKRULADER MED FÄRSFYLLNING

Rulader kan man göra på många olika sätt - att rulla skinkskivor kring välkryddad nötfärs är en verkligt god variant.

4 portioner

2 skivor franskbröd
1 dl vatten
1 gul lök
250 g nötfärs
1 ägg
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
4 skivor rökt skinka, ca 200 g
1 msk smör eller margarin
1 dl grädde

Tips:
Om man lagar en större mängd
rulader går det bra att steka i ugn
vid 175° ca 40 minuter.

Gott att äta till:
Kokta grönsaker.


Lägg brödskivorna i vattnet så att de blir mjuka. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med bröd, lök, ägg, tomatpuré, salt och vitpeppar. Arbeta färsen smidig. Forma smeten till fyra avlånga rullar. Rulla skinkskivorna runt färsen och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna runt om i matfettet i en stekpanna. Låt dem eftersteka under lock på svag värme 8 - 10 minuter.

Ta upp ruladerna och håll dem varma. Häll grädden i pannan och låt den koka upp. Sila såsen och häll den över ruladerna.

Tid för tillagning: Ca 40 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar