SKINKGRYTA MED APELSINSMAK
Apelsinen gör den här rätten syrlig och fin i smaken. Och det är egentligen inte alltid det behövs så mycket mer än en ny smaktillsats eller krydda för att variera maten.
4 portioner
400 - 500 g ben- och svålfri färsk skinka
1 stor purjolök
smör eller margarin
½ - 1 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 apelsin
½ dl pressad apelsin
Gott att äta till:
Kokt ris med klippt persilja
och gärna en sallad.
Skär köttet i bitar. Skölj purjolöken och skär den i cm-långa bitar. Bryn kött och lök var för sig i matfett. Lägg över det i en gryta och strö över mjöl, salt och peppar. Rör om och späd med buljongen. Låt allt puttra tills köttet känns mört, ca 20 minuter.
Skala och dela apelsinen i klyftor. Rör ned apelsinsaften och vänd ned apelsinklyftorna. Låt det hela koka upp och servera.
Tid för tillagning: Ca 50 minuter.
Apelsinen gör den här rätten syrlig och fin i smaken. Och det är egentligen inte alltid det behövs så mycket mer än en ny smaktillsats eller krydda för att variera maten.
4 portioner
400 - 500 g ben- och svålfri färsk skinka
1 stor purjolök
smör eller margarin
½ - 1 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 apelsin
½ dl pressad apelsin
Gott att äta till:
Kokt ris med klippt persilja
och gärna en sallad.
Skär köttet i bitar. Skölj purjolöken och skär den i cm-långa bitar. Bryn kött och lök var för sig i matfett. Lägg över det i en gryta och strö över mjöl, salt och peppar. Rör om och späd med buljongen. Låt allt puttra tills köttet känns mört, ca 20 minuter.
Skala och dela apelsinen i klyftor. Rör ned apelsinsaften och vänd ned apelsinklyftorna. Låt det hela koka upp och servera.
Tid för tillagning: Ca 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar