SCHWEIZERSKINKA
Ostgratinerade skinkskivor smaksatta med bl a senap smakar alltid gott. En lättlagad rätt som passar att servera med kokt potatis eller ris och en sallad.
4 portioner
4 skivor skinka eller bog av gris,
ca 500 g
½ tsk salt
vitpeppar
1 msk smör eller margarin
1½ - 2 msk senap
4 skivor rökt skinka
4 tjocka skivor ost, t ex Grevé
eller Cheddar
½ dl vitt vin eller köttbuljong
½ dl visp- eller kaffegrädde
Garnering:
persilja
Krydda köttskivorna med salt och peppar. Smält matfettet i en stekpanna och bryn köttskivorna på båda sidor tills de fått färg. Lägg köttet i en ugnssäker form och bred på senap. Lägg en skiva rökt skinka och en skiva ost på varje köttbit och häll vinet i formen.
Gratinera i övre delen av ugnen i 225 - 250° 12 - 15 minuter. Späd skyn med grädde och smaka av med peppar. Garnera med en persiljekvist och servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 5 - 10 minuter
Tid i ugnen ca 15 minuter
Ostgratinerade skinkskivor smaksatta med bl a senap smakar alltid gott. En lättlagad rätt som passar att servera med kokt potatis eller ris och en sallad.
4 portioner
4 skivor skinka eller bog av gris,
ca 500 g
½ tsk salt
vitpeppar
1 msk smör eller margarin
1½ - 2 msk senap
4 skivor rökt skinka
4 tjocka skivor ost, t ex Grevé
eller Cheddar
½ dl vitt vin eller köttbuljong
½ dl visp- eller kaffegrädde
Garnering:
persilja
Krydda köttskivorna med salt och peppar. Smält matfettet i en stekpanna och bryn köttskivorna på båda sidor tills de fått färg. Lägg köttet i en ugnssäker form och bred på senap. Lägg en skiva rökt skinka och en skiva ost på varje köttbit och häll vinet i formen.
Gratinera i övre delen av ugnen i 225 - 250° 12 - 15 minuter. Späd skyn med grädde och smaka av med peppar. Garnera med en persiljekvist och servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 5 - 10 minuter
Tid i ugnen ca 15 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar