FRANSK POTATISGRATÄNG
Av potatis kan du göra riktiga läckerheter. Den här potatisgratängen med sin krämiga konsistens gör alltid succé vid middagsbordet.
4 portioner
10 - 12 potatisar
1 - 2 lökar
1 - 2 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
3 - 4 dl vispgrädde
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
ca 2 dl riven ost
Tips:
Byt ut hälften av grädden mot mjölk
om du vill ha en magrare gratäng.
Serveringstips:
Servera gratängen till rostbiff, lamm-
stek, rökt eller kokt skinka, eller ät den
som huvudrätt med en sallad och ett
gott bröd.
Skala potatisen och löken och skär i tunna skivor. Varva potatis och lök i en smord ugnssäker form. Krydda med hälften av saltet och pepparn mellan varven. Blanda samman grädde, resten av kryddorna och vitlök. Häll grädden över potatisen och strö på osten.
Grädda i mitten av ugnen i 225° ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen ca 45 minuter
Av potatis kan du göra riktiga läckerheter. Den här potatisgratängen med sin krämiga konsistens gör alltid succé vid middagsbordet.
4 portioner
10 - 12 potatisar
1 - 2 lökar
1 - 2 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
3 - 4 dl vispgrädde
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
ca 2 dl riven ost
Tips:
Byt ut hälften av grädden mot mjölk
om du vill ha en magrare gratäng.
Serveringstips:
Servera gratängen till rostbiff, lamm-
stek, rökt eller kokt skinka, eller ät den
som huvudrätt med en sallad och ett
gott bröd.
Skala potatisen och löken och skär i tunna skivor. Varva potatis och lök i en smord ugnssäker form. Krydda med hälften av saltet och pepparn mellan varven. Blanda samman grädde, resten av kryddorna och vitlök. Häll grädden över potatisen och strö på osten.
Grädda i mitten av ugnen i 225° ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen ca 45 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar