RÖD FISKRÄTT I UGN
Detta är en härlig fiskrätt med annorlunda smak, men ändå väldigt enkel att laga. Välj färsk eller djupfryst fisk, det går lika bra vilket som.
4 portioner
700 - 800 g torskfilé
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 äpplen
1 gul lök
2 ättiksgurkor
2 msk smör eller margarin
3 ägg
2 dl grädde
2 - 3 tomatpuré
Gott att äta till:
Ris eller kokt potatis.
Skölj fiskfiléerna och dela dem. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fiskbitarna i blandningen. Skölj äpplena och skala löken. Skär äpplen, lök och ättiksgurkor i tärningar. Bryn fiskbitarna i litet matfett i en stekpanna. Lägg genast över dem på ett ugnssäkert fat.
Lägg äppel-, lök- och gurktärningarna över fisken. Vispa samman ägg, grädde och tomatpuré och häll detta över alltsammans på fatet. Grädda i ugn vid 200° ca 20 minuter eller tills fisken är vit och fast. Servera genast.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 20 minuter i ugnen.
Detta är en härlig fiskrätt med annorlunda smak, men ändå väldigt enkel att laga. Välj färsk eller djupfryst fisk, det går lika bra vilket som.
4 portioner
700 - 800 g torskfilé
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 äpplen
1 gul lök
2 ättiksgurkor
2 msk smör eller margarin
3 ägg
2 dl grädde
2 - 3 tomatpuré
Gott att äta till:
Ris eller kokt potatis.
Skölj fiskfiléerna och dela dem. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fiskbitarna i blandningen. Skölj äpplena och skala löken. Skär äpplen, lök och ättiksgurkor i tärningar. Bryn fiskbitarna i litet matfett i en stekpanna. Lägg genast över dem på ett ugnssäkert fat.
Lägg äppel-, lök- och gurktärningarna över fisken. Vispa samman ägg, grädde och tomatpuré och häll detta över alltsammans på fatet. Grädda i ugn vid 200° ca 20 minuter eller tills fisken är vit och fast. Servera genast.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 20 minuter i ugnen.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar