PUNSCHFROMAGE
En dessert för verkligt festliga tillfällen. Lätt, luftig och läcker. Den är också praktisk därför att den kan tillagas dagen innan och sedan förvaras i kylskåpet tills den ska serveras.
4 - 6 portioner
8 blad gelatin
3 äggulor
1 dl socker
½ dl punsch
1 dl russin
3 dl vispgrädde
3 äggvitor
2 msk riven blockchoklad
Tips:
Punschfromagen kan också serveras
i en stor skål eller i coupeglas.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 - 10 minuter. Vispa under tiden äggulor och socker pösigt. Vispa sedan ned punschen. Krama ur gelatinbladen och lös dem i sin egen fuktighet över svag värme. Rör ned gelatin och russin i äggblandningen.
Vispa grädden och tillsätt den. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned detta. Häll upp fromagen i en form och låt den stå kallt att stelna minst 3 timmar. Stjälp upp fromagen och strö över riven blockchoklad.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter +
minst 3 timmar i kylskåpet.
En dessert för verkligt festliga tillfällen. Lätt, luftig och läcker. Den är också praktisk därför att den kan tillagas dagen innan och sedan förvaras i kylskåpet tills den ska serveras.
4 - 6 portioner
8 blad gelatin
3 äggulor
1 dl socker
½ dl punsch
1 dl russin
3 dl vispgrädde
3 äggvitor
2 msk riven blockchoklad
Tips:
Punschfromagen kan också serveras
i en stor skål eller i coupeglas.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 - 10 minuter. Vispa under tiden äggulor och socker pösigt. Vispa sedan ned punschen. Krama ur gelatinbladen och lös dem i sin egen fuktighet över svag värme. Rör ned gelatin och russin i äggblandningen.
Vispa grädden och tillsätt den. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned detta. Häll upp fromagen i en form och låt den stå kallt att stelna minst 3 timmar. Stjälp upp fromagen och strö över riven blockchoklad.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter +
minst 3 timmar i kylskåpet.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar