KORV I PAKET
Det här är en bra rätt att ta med till sommarstugan. Den kan förberedas hemma, d v s skåras, fyllas och lindas in i folie. Sedan är det bara att sätta in den en stund i ugnen när man hungrig kommer in efter dagens aktiviteter i naturen.
4 portioner
1 falukorvsring, 400 - 500 g
1 äpple
8 urkärnade katrinplommon
1 gul lök
8 medelstora potatisar
50 g smör eller margarin
ca 3 msk buljong
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk finklippt dill,
persilja eller gräslök
Gott att äta till:
En frisk och vitaminrik sallad.
Dra skinnet av korven och skåra den på 8 ställen med jämna mellanrum. Skölj äpplet och skär det i tunna klyftor. Lägg en äppelklyfta och ett katrinplommon i varje skåra. Skala och hacka löken, skala och skiva potatisen och bryn lök och potatis i matfettet.
Lägg korven på en dubbelvikt, väl tilltagen bit aluminiumfolie. Fyll hålet i mitten med lök- och potatisblandningen. Vik upp foliets kanter och häll på buljongen. Strö över salt och peppar. Vik ihop foliet till ett tätt paket och sätt in det i ugnen vid 175° ca 45 minuter.
Öppna paketet och strö över det kryddgröna före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme varav
ca 45 minuter i ugnen.
Det här är en bra rätt att ta med till sommarstugan. Den kan förberedas hemma, d v s skåras, fyllas och lindas in i folie. Sedan är det bara att sätta in den en stund i ugnen när man hungrig kommer in efter dagens aktiviteter i naturen.
4 portioner
1 falukorvsring, 400 - 500 g
1 äpple
8 urkärnade katrinplommon
1 gul lök
8 medelstora potatisar
50 g smör eller margarin
ca 3 msk buljong
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk finklippt dill,
persilja eller gräslök
Gott att äta till:
En frisk och vitaminrik sallad.
Dra skinnet av korven och skåra den på 8 ställen med jämna mellanrum. Skölj äpplet och skär det i tunna klyftor. Lägg en äppelklyfta och ett katrinplommon i varje skåra. Skala och hacka löken, skala och skiva potatisen och bryn lök och potatis i matfettet.
Lägg korven på en dubbelvikt, väl tilltagen bit aluminiumfolie. Fyll hålet i mitten med lök- och potatisblandningen. Vik upp foliets kanter och häll på buljongen. Strö över salt och peppar. Vik ihop foliet till ett tätt paket och sätt in det i ugnen vid 175° ca 45 minuter.
Öppna paketet och strö över det kryddgröna före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme varav
ca 45 minuter i ugnen.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar