lördag 10 maj 2014

Fläskfilé i vinsås med druvor

FLÄSKFILÉ I VINSÅS MED DRUVOR

Det är trevligt att kunna bjuda sina gäster på en litet ovanlig festrätt. Ett par fina fläskfiléer kan bli nog så spännande med druvor, champinjoner och vin.

5 - 6 portioner

2 fläskfiléer, ca 600 g
250 g smålökar
250 g färska champinjoner
300 g gröna druvor
smör eller margarin
1 tsk salt
2 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde

Gott att äta till:
Kokt, smörslungad potatis,
gröna ärter och fräsch is-
bergssallad.


Putsa köttet och skär det i skivor. Skala lökarna. Skölj och ansa champinjonerna och dela dem mitt itu. Skölj och halvera druvorna. Ta noga bort alla kärnor. Bryn köttet på bägge sidor i litet matfett i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnssäker form och salta.

Bryn lökarna i litet matfett i stekpannan. Lägg dem över köttet. Fräs champinjonerna helt lätt i stekpannan. Lägg också dem över köttet. Vispa ur stekpannan med det vita vinet. Låt skyn koka ihop till hälften, tillsätt sedan grädden och låt såsen sjuda tills den är simmig.

Värm druvorna en stund i såsen. Häll sedan alltsammans över kött, lök och svamp i formen. Värm ev det hela i ugnen vid 175°.

Tid för tillagning: Ca 1 timme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar