lördag 10 maj 2014

Biffgryta

BIFFGRYTA

Krämig och god gryta med nötkött, paprika och tomat. Koktiden beror på hur mört köttet är, ju mörare kött desto kortare tid på spisen.

4 portioner

600 g benfritt nötkött, t ex
utskuren biff eller fransyska
1 gul lök
1 grön paprika
1 stor tomat
3 msk matolja
3 msk mild chilisås
3 msk grillgurka
2 dl crème fraîche
1½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
½ - 1 tsk krossad rosépeppar
salt, peppar

Serveringstips:
Kokt ris och kokt broccoli.


Skär köttet i bitar. Skiva löken och paprikan och hacka tomaten. Värm oljan i en stekgryta och bryn löken tills den är mjuk. Ta upp den. Bryn köttbitarna i grytan tills de fått färg. Blanda ned lök, paprika, tomat, chilisås, grillgurka, crème fraîche, vatten, buljongtärning och rosépeppar.

Låt grytan småkoka under lock ca 40 minuter eller tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar och servera.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 50 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar