KRÄMIG CHOKLADPUDDING
Chokladpuddingen tar inte lång tid att göra och den blir frestande god. En klick grädde och säsongens bär är friskt till.
4 - 5 portioner
75 g blockchoklad
2 dl socker
4 msk maizena
5 dl mjölk
½ tsk vaniljsocker
Garnering:
vispgrädde
kakao
körsbär eller andra bär
Tips:
Smaksätt chokladpuddingen eller
grädden med rivet apelsinskal, litet
punsch eller konjak.
Hacka chokladen grovt. Blanda socker och maizena i en kastrull. Vispa i mjölken litet i sänder. Tillsätt den hackade chokladen. Värm blandningen på medelvärme tills chokladen har smält och det börjar koka. Låt blandningen småkoka några minuter tills den tjocknat.
Smaksätt med vaniljsockret och häll upp chokladpuddingen i portionskoppar eller i en skål. Ställ chokladpuddingen i kylskåp ca 20 minuter eller tills den stelnat. Vispa grädde och lägg en klick på varje portion. Sikta över litet kakao och garnera med bär.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i kylen ca 20 minuter
Chokladpuddingen tar inte lång tid att göra och den blir frestande god. En klick grädde och säsongens bär är friskt till.
4 - 5 portioner
75 g blockchoklad
2 dl socker
4 msk maizena
5 dl mjölk
½ tsk vaniljsocker
Garnering:
vispgrädde
kakao
körsbär eller andra bär
Tips:
Smaksätt chokladpuddingen eller
grädden med rivet apelsinskal, litet
punsch eller konjak.
Hacka chokladen grovt. Blanda socker och maizena i en kastrull. Vispa i mjölken litet i sänder. Tillsätt den hackade chokladen. Värm blandningen på medelvärme tills chokladen har smält och det börjar koka. Låt blandningen småkoka några minuter tills den tjocknat.
Smaksätt med vaniljsockret och häll upp chokladpuddingen i portionskoppar eller i en skål. Ställ chokladpuddingen i kylskåp ca 20 minuter eller tills den stelnat. Vispa grädde och lägg en klick på varje portion. Sikta över litet kakao och garnera med bär.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i kylen ca 20 minuter

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar