fredag 9 maj 2014

Räk- och äggsallad

RÄK- OCH ÄGGSALLAD

En litet annorlunda och mycket god räk- och äggsallad. Den är krämig i konsistensen och har en pikant smak av kummin.

4 - 5 portioner

500 g oskalade räkor
eller 200 g skalade
5 hårdkokta ägg
2 medelstora äpplen
2 stjälkar bladselleri
1 röd paprika
1 bit purjolök, ca 5 cm

2½ dl lättmajonnäs
3 msk pressad citronsaft
2½ dl riven Cheddarost
1 - 1½ tsk stött kummin
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar

Tips:
Gör halv sats och servera salladen som
förrätt. Lägg upp den på salladsblad i
portionsglas.

Serveringstips:
Rosenbröd, rostat bröd eller mörkt bröd
samt klyftor av honungsmelon.


Skala räkorna och hacka äggen. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skär även selleri och paprika i bitar och purjolöken i strimlor.

Blanda samman majonnäs, citronsaft, ost och kryddor i en skål. Blanda ned räkor, ägg, äpple, selleri, purjolök och paprika. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor. Lägg upp salladen i en serveringsskål. Låt gärna salladen stå i kylskåp några timmar och dra åt sig smaken.

Tid för tillagning: 20 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar