fredag 9 maj 2014

Festgryta med nötkött

FESTGRYTA MED NÖTKÖTT

Att bjuda på en gryta blir alltid uppskattat. Låt den koka länge på spisen så blir köttet extra mört och såsen mustig.

4 portioner

400 - 500 g grytbitar av nötkött
1 msk vetemjöl
1½ msk matolja
1 hackad lök
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
2 - 2½ dl mild chilisås
2 stjälkar selleri i bitar
1½ dl köttbuljong (tärning)
2 tsk vinäger
2 msk Worcestershiresås
1 msk farin
2 msk senap
1/4 tsk vit- eller svartpeppar
1 msk pressad citronsaft

Serveringstips:
Skivad råstekt potatis, hela tomater
eller tomatsallad och någon kokt
grönsak.


Skär köttet i jämnstora bitar och vänd dem i vetemjöl. Värm oljan i en stekgryta. Bryn köttet i två omgångar. Lägg det på en tallrik. Fräs löken tills den är mjuk, ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken.

Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda ned chilisås, selleri, buljong, vinäger, Worcestershiresås, farin, senap, peppar och citronsaft. Låt grytan koka upp och seddan småkoka under lock 1- 1½ timme. Späd ev med litet vatten om du vill ha mer vätska. Smaka av och servera grytan.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 1 - 1½ timme



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar