BIFF STROGANOFF LYX
En lyxig variant av Biff Stroganoff där både champinjoner och vin ingår. Bjud gärna rätten när du har gäster, den blir alltid lika uppskattad.
4 portioner
400 - 500 g benfritt nötkött,
t ex utskuren biff, innanlår
eller rostbiff
1 medelstor lök
100 - 150 g färska champinjoner
2 msk olja
4 msk tomatpuré eller mild chilisås
1 msk vetemjöl
1½ dl rödvin eller ½ köttbuljongtärning
+ 1½ dl vatten
½ - 1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 - 3 dl gräddfil
Serveringstips:
Servera råstekt potatis, kokt ris
eller pasta och en sallad till.
Skär köttet i jämnstora kuber eller strimlor. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn köttet runt om tills det fått färg. Tillsätt lök och champinjoner och låt det fräsa några minuter. Rör ned tomatpuré och vetemjöl. Tillsätt vin, salt och peppar.
Låt köttet småkoka på svag värme 10 - 15 minuter eller tills det är mört. Tillsätt gräddfilen och hetta upp grytan, men låt den inte koka efter att gräddfilen kommit i. Servera rätten direkt ur grytan eller lägg upp den på serveringsfat.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 20 - 25 minuter
En lyxig variant av Biff Stroganoff där både champinjoner och vin ingår. Bjud gärna rätten när du har gäster, den blir alltid lika uppskattad.
4 portioner
400 - 500 g benfritt nötkött,
t ex utskuren biff, innanlår
eller rostbiff
1 medelstor lök
100 - 150 g färska champinjoner
2 msk olja
4 msk tomatpuré eller mild chilisås
1 msk vetemjöl
1½ dl rödvin eller ½ köttbuljongtärning
+ 1½ dl vatten
½ - 1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 - 3 dl gräddfil
Serveringstips:
Servera råstekt potatis, kokt ris
eller pasta och en sallad till.
Skär köttet i jämnstora kuber eller strimlor. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn köttet runt om tills det fått färg. Tillsätt lök och champinjoner och låt det fräsa några minuter. Rör ned tomatpuré och vetemjöl. Tillsätt vin, salt och peppar.
Låt köttet småkoka på svag värme 10 - 15 minuter eller tills det är mört. Tillsätt gräddfilen och hetta upp grytan, men låt den inte koka efter att gräddfilen kommit i. Servera rätten direkt ur grytan eller lägg upp den på serveringsfat.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 20 - 25 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar