RABARBERKRISP
Gör en härlig dessert av vårens första späda rabarber. Bjud glass eller grädde till. Desserten är även god att servera till en kopp kaffe.
4 - 5 portioner
4 - 6 stjälkar rabarber, ca 500 g
1 tsk malen kanel
1½ dl vetemjöl
2½ dl socker
75 g smör eller margarin
1 dl skivad mandel
Serveringstips:
Vispad grädde eller vaniljglass.
Skala rabarberstjälkarna om de är grova och skär dem sedan i bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och strö över kanel. Blanda mjöl och socker i en bunke. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel till en grynig massa och blanda ned mandeln.
Strö detta över rabarberna och grädda i mitten av ugnen i 200° ca 30 minuter eller tills rabarberna är mjuka. Låt desserten svalna något och servera den sedan med grädde eller glass.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen ca 30 minuter
Gör en härlig dessert av vårens första späda rabarber. Bjud glass eller grädde till. Desserten är även god att servera till en kopp kaffe.
4 - 5 portioner
4 - 6 stjälkar rabarber, ca 500 g
1 tsk malen kanel
1½ dl vetemjöl
2½ dl socker
75 g smör eller margarin
1 dl skivad mandel
Serveringstips:
Vispad grädde eller vaniljglass.
Skala rabarberstjälkarna om de är grova och skär dem sedan i bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och strö över kanel. Blanda mjöl och socker i en bunke. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel till en grynig massa och blanda ned mandeln.
Strö detta över rabarberna och grädda i mitten av ugnen i 200° ca 30 minuter eller tills rabarberna är mjuka. Låt desserten svalna något och servera den sedan med grädde eller glass.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen ca 30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar