torsdag 8 maj 2014

Persikomousse

PERSIKOMOUSSE

En lätt och luftig dessert med fin persikosmak. Servera den gärna i portionsformar garnerad med tunna persikoskivor, färska bär och flagad mandel.

4 - 6 portioner

4 blad gelatin
2 stora färska persikor
eller 4 halvor konserverade
½ dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
ett par droppar bittermandelolja
1½ dl vispgrädde

Garnering:
persikoskivor eller färska bär
och rostad, flagad mandel


Lös upp gelatinet i vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skala persikorna och skär dem i små bitar. Finfördela ca hälften av persikorna i en matberedare eller mixer och blanda ned hälften av sockret. Blanda äggulor och mjölk i en kastrull och värm på svag värme tills det tjocknar. Ta kastrullen från plattan och blanda ned persikopuré och bittermandelolja.

Vispa äggvitorna styva. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare någon minut. Vispa grädden tjock. Blanda ned äggvitor, grädde, persikobitar och gelatin i smeten. Häll upp persikosmeten i en stor serveringsskål eller i portionsskålar. Låt stå i kylen ett par timmar för att stelna.

Garnera ev med persikoskivor och rostad, flagad mandel. Servera desserten.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i kylen ca 3 timmar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar