PERSILJEBIFF
Saftiga och goda färsbiffar med fin persiljesmak. En sats räcker till 4 stora eller 8 mindre biffar.
4 portioner
400 g blandfärs
½ dl ströbröd
1 dl vatten
½ gul lök
5 msk hackad persilja
1½ msk hackad färsk rosmarin
eller ½ tsk torkad
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
1 msk oliv- eller matolja
Garnering:
rosmarin eller persilja
Serveringstips:
Kokt potatis och tomatsallad
med citrondressing.
Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla ca 5 minuter. Hacka löken. Blanda färsen med lök, persilja, rosmarin, salt, peppar och vitlök. Blanda ned ägg och ströbröd. Forma 4 stora eller 8 mindre biffar av färsen.
Värm oljan i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de fått fin färg och är genomstekta. Garnera med rosmarin eller persilja och servera biffarna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 15 - 20 minuter
Saftiga och goda färsbiffar med fin persiljesmak. En sats räcker till 4 stora eller 8 mindre biffar.
4 portioner
400 g blandfärs
½ dl ströbröd
1 dl vatten
½ gul lök
5 msk hackad persilja
1½ msk hackad färsk rosmarin
eller ½ tsk torkad
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
1 msk oliv- eller matolja
Garnering:
rosmarin eller persilja
Serveringstips:
Kokt potatis och tomatsallad
med citrondressing.
Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla ca 5 minuter. Hacka löken. Blanda färsen med lök, persilja, rosmarin, salt, peppar och vitlök. Blanda ned ägg och ströbröd. Forma 4 stora eller 8 mindre biffar av färsen.
Värm oljan i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de fått fin färg och är genomstekta. Garnera med rosmarin eller persilja och servera biffarna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 15 - 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar