FRUKT OCH BÄR I LIKÖRGELÉ
En perfekt avslutning på en festmåltid är denna vackra och utsökt goda dessert. Den är dessutom kalorisnål, så njut av den med gott samvete.
4 portioner
12 apelsinklyftor (ca 1½ apelsin)
ca 100 g blå och gröna druvor
½ liten galia- eller nätmelon, ca 200 g
100 g hallon
2 blad gelatin
½ dl vatten
2 msk socker
1 dl vitt vin
4 tsk svart vinbärslikör
eller outspädd svart vinbärssaft
Garnering:
4 msk vispad grädde
citronmeliss
Skala apelsinen noggrant och skär ut 12 skinnfria klyftor. Kärna ur druvorna. Gör små kulor av melonen med ett kuljärn eller skär melonköttet i bitar. Frosta kanten på 4 vinglas genom att doppa glasets kant i vatten och sedan snurra glaset i socker. Fördela frukt och bär i glasen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp vatten och socker och låt det koka någon minut. Krama ur gelatinet och lägg det i sockerlagen så att det smälter. Blanda ned vin och likör och häll det över frukten i glasen. Låt det stelna i kylskåp ca 3 timmar. Garnera med en klick grädde och citronmeliss.
Servera desserten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid på spisen 2 minuter
Tid i kylen ca 3 timmar
En perfekt avslutning på en festmåltid är denna vackra och utsökt goda dessert. Den är dessutom kalorisnål, så njut av den med gott samvete.
4 portioner
12 apelsinklyftor (ca 1½ apelsin)
ca 100 g blå och gröna druvor
½ liten galia- eller nätmelon, ca 200 g
100 g hallon
2 blad gelatin
½ dl vatten
2 msk socker
1 dl vitt vin
4 tsk svart vinbärslikör
eller outspädd svart vinbärssaft
Garnering:
4 msk vispad grädde
citronmeliss
Skala apelsinen noggrant och skär ut 12 skinnfria klyftor. Kärna ur druvorna. Gör små kulor av melonen med ett kuljärn eller skär melonköttet i bitar. Frosta kanten på 4 vinglas genom att doppa glasets kant i vatten och sedan snurra glaset i socker. Fördela frukt och bär i glasen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp vatten och socker och låt det koka någon minut. Krama ur gelatinet och lägg det i sockerlagen så att det smälter. Blanda ned vin och likör och häll det över frukten i glasen. Låt det stelna i kylskåp ca 3 timmar. Garnera med en klick grädde och citronmeliss.
Servera desserten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid på spisen 2 minuter
Tid i kylen ca 3 timmar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar